A nyilvános cégadatok, információk lekérése cégkivonattal

A nyilvános cégadatok, információk lekérése cégkivonattalAz üzleti életben nagyon fontos, hogy a szereplők könnyedén betekintést nyerhessenek a vállalkozások adataiba, információiba. Ezek az adatok egy központi nyilvántartásban, a cégjegyzékben vannak vezetve, és bárki megismerheti őket a cégkivonat segítségével.

A cégkivonat tehát egy céges dokumentum, azokat az információkat tartalmazza, melyek a cégjegyzékben szerepelnek egy adott vállalkozásról. Bárki igényelhet bármelyik cégről, ugyanazok az információk lesznek benne idegen és saját vállalkozás esetén is.

Ha csak tájékozódni szeretnénk, akkor a cégkivonat ingyenes változata is megfelelő lehet. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ingyenes cégkivonat nem feltétlenül tartalmazza az aktuális információkat, sőt. Szinte biztos, hogy hetekkel, hónapokkal ezelőtt készült. Ha az aktualitás is fontos, akkor fizetni kell a cégkivonatért.

Tájékozódás és aktualitás szempontjából is megfelelő azonban a legolcsóbb változat, a hiteles cégkivonat. Ugyanúgy minden információt tartalmaz, és ugyanúgy az igénylés pillanatában készül, mint a közhiteles vagy az e-hiteles változat, az ára azonban jóval alacsonyabb. Közhiteles cégkivonatot csak akkor igényeljünk, ha saját cégünk cégkivonatára van szükség hivatalos ügyintézéshez, és ezt írják elő. A hiteles cégkivonat nem csak az ára miatt előnyös a nyilvános cégadatok megismerésére, hanem a gyorsaság miatt is. Mivel elektronikus formában küldik, így a vásárlás után pár perccel már küldik is e-mailben, nem kell napokat várni rá.