A gázkészülék szerelő szakember helyes megválasztása

A gázkészülék szerelő szakember helyes megválasztásaHa elromlik a gázkazán, akkor általában nem nagyon van lehetőség válogatni a szakemberek között, gyakran örülni kell, ha valaki egyáltalán elvállalja a javítást. Ha viszont több szakember közül kell választani, akkor érdemes megfontolni a választást.

A jó gázkészülék szerelő szakember referenciákkal, gyakorlattal rendelkezik. Szerencsére ma már a legtöbb szakember rendelkezik saját weboldallal, ott meg lehet nézni, hogy milyen munkákat szoktak elvállalni, elvégezni. Ha van Facebook oldala, akkor ott szoktak lenni vélemények róla, valamint, ha a Google Térképen is jelen van a cég, akkor ott is találhatunk véleményeket, értékeléseket.

Ha több szerelő közül lehet választani, akkor érdemes olyat keresni, akinek nem az a válasza mindenre, hogy új gázkazánt kell venni, hanem először megpróbálja megjavítani a már használt készüléket. Persze ez nem minden esetben lehetséges, de amikor igen, akkor a javítás sokkal olcsóbban megvan, mint a készülék csere.

Ajánlott olyan gázszerelőt választani, aki garanciát vállal a munkájára, függetlenül attól, hogy új készülék beszereléséről van-e szó, vagy régi gázkészülék javításáról. Mivel a javítások is kerülhetnek több tízezer forintba, ezért sokkal kedvezőbb, ha esetleges probléma esetén nem kell újra a teljes összeget kifizetni a javításért. A garancia mellett az is fontos, hogy a gázszerelő ne csak a javításokat vállalja el, hanem a karbantartásokat is. A karbantartás ugyan kevesebb pénzt hoz a szerelőknek, de ügyfélként elengedhetetlen a problémamentes működéshez.