Mit ehetnek a nyulak és mit nem?

Mit ehetnek a nyulak és mit nem?A nyulak állattartás szempontjából is a népszerű állatok közé tartoznak, de háziállatként is sokan választanak maguknak nyulat. Emiatt több szempontból is érdemes megismerkedni azzal, hogy mit ehetnek a nyulak és mit nem.

Mivel a nyulak növényevők, ezért elsősorban füvet, szénát vagy egyéb zöld növényeket kell adni nekik elsősorban. A fű és a széna rengeteg olyan tápanyagot tartalmaz, melyekre a nyulaknak nap mint nap szükségük van. Ahhoz, hogy a tápanyagérték magas legyen, a fűnek frissnek kell lennie, a széna pedig legyen száraz, tiszta. A fű és széna kiegészítésére a legjobb megoldás a nyúltáp használata. A minőségi nyúltápok segítségével olyan tápanyagokat is lehet a nyulaknak adni, melyek a zöld növényekben nem találhatók meg. Mindig csak minőségi, nem lejárt tápot adjunk a nyulaknak, mert a nyulak emésztőrendszere nagyon érzékeny. Zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszthatnak, de csak mértékkel.

Az érzékenység miatt nagyon ügyelni kell arra is, hogy nem mindent szabad adni a nyulaknak, mert komoly problémájuk lehet belőle. Amit semmiképpen sem ehetnek a nyulak, azok pl. a hagymák, olajok magvak, lencsék, krumpli, a különböző gyomnövények, valamint az emberi fogyasztásra szánt édességek.

Az eledelek mellett ügyelni kell arra, hogy a nyulak megfelelő mennyiségű vizet fogyasszanak. Mindig kell, hogy legyen a nyulak előtt friss víz, hogy annyit és akkor tudjon inni, amikor szüksége van rá.